receptes könyvek

Cukrász- és péksütemények, cukorkák, csokoládédesszertek, fagylaltok, szorbetek, gyümölcsök és aromák - semmi sem hiányzik ebből a hiánypótló kötetből. A könyvben olvasható klasszikus és alapreceptek elkészítése komoly figyelmet és alkotókészséget igényel. Az itt szereplő édes fogások tökéletes folytatásai a sós ételeknek. A jó étel öröm, s a harmóniát nem törheti meg a desszert sem. Könyvünk egyszerre konyhatechnikai ismertetés, enciklopédia, ugyanakkor a világ ízeire nyitott mű is, mivel számtalan desszertet ajánl Olaszországból és az angolszász világból is. Alain Ducasse desszertreceptjei tükrözik a világhírű séf alkotói filozófiáját, miszerint a technika nem lehet uralkodó, a terméknek saját erényei által kell érvényesülnie. A receptek olvasása közben betekintést nyerhetünk a régi és mai technikákba, megismerhetjük az arányok tudományát s vele az eredeti aromákat. Nincs cukortúladagolás, fontos az íz, a textúra, a könnyedség, valamint hogy a termék gyorsan elkészíthető legyen. A cukrászat nemcsak pontosságot, hanem ösztönösséget és rögtönzést is igényel. Ez a könyv a hagyományos és modern cukrászat szintézisét adja. Alain Ducasse - A francia konyha egyik legnagyobb jelenkori alakja 1956-ban született Landes-ban. Mindig hű maradt szülőföldje falusi és tengeri konyhájához, ugyanakkor az egyik legnyitottabb szakács, aki figyel a világ ízeire is. A párizsi Plaza Athénée, a monte-carlói XV. Lajos, valamint a New York-i Esssex House étterem tulajdonosaként új szemléletet honosított meg a vendéglátásban, melyre a legjobb példa a Spoon. Olyan virágkereskedőhöz szokta hasonlítani magát, aki szétosztogatja az áruját. Most a desszertkészítés és a cukrászat világába vezeti be olvasóit.
Szeretné elkápráztatni családját saját kezűleg sütött, mennyei süteményekkel? 30 percen belül össze akar dobni egy finom édességet, vagy éppen meg akarja tudni, miként lehet otthon elkészíteni a cukrászdai desszerteket? Mindebben segít a Nők Lapja Konyha cukrászának könyve, amiben Papp Emese összegyűjtötte 100 kedvenc süteményét. A navigálást fejezetek segítik, amelyeket fellapozva azonnal ötleteket kap arra, mit süssön, ha csak egy tepsi áll rendelkezésére, vagy éppen gyerekzsúrt tervez. A többszörösen lepróbált recepteket a leírások alapján kezdők is el tudják készíteni, de a haladók is találnak benne számukra izgalmas kihívásokat. Ajánljuk mindenkinek, amatőr érdeklődőktől kezdve a profi nagymamákig.

Nincs sok ideje, mégis szeretne valami finomságot sütni, Dr.Oetker Villámgyors aprósüteményeivel ez nem probléma, csupán fél óra szükséges. Akár karácsonyra, akár év közben szeretnevalami gyorsat sütni, ennyi finomság közül biztosan talál kedvére valót.

A NetPincér.hu kezdeményezésére, 2010 februárjában 77.000 internetes szavazó választotta meg Magyarország kedvenc ételeit. A szavazás azt bizonyította, hogy igenis szeretjük még a tipikus hazai ételeket. A legnépszerűbb 30 étel receptjeit e könyv formájában osztjuk meg mindazokkal, akik a klasszikus magyar konyha ízeire vágynak. Minden egyes étel receptjeit hagyományos és modern feldolgozásban is olvasható: Várhelyi Miklós, az Országgyűlés Étterem séfje, klasszikus receptekkel segíti a főzni vágyókat, míg Kovács Lázár a gyorsabb megoldást választók számára nyújt praktikus megoldást modern ötleteivel.